Fjernelse af hudorme - Sådan bekæmper du dem

På trods af deres små størrelser, kan hudorme have en indvirkning på den personlige velvære. Heldigvis er der gode råd at hente for dig, der har tendens til at få hudorme. Her er vores tips til at fjerne hudorme og få din perfekte glød tilbage!

HUDORME – RÅD TIL AT FOREBYGGE OG FJERNE HUDORME

Næsten alle vil på et tidspunkt i livet opleve at få hudorme, der viser sig som små sorte prikker på huden. Og det er helt naturligt.

Hudorme er et meget almindeligt hudproblem, der kan opstå hos alle – både unge og ældre, mænd og kvinder. 

 

HVAD ER HUDORME? 

Vores hud producerer dagligt det, der kaldes for talg i talgkirtlerne, der er vigtig for vores huds sundhed. Talg fungerer som hudens eget smøremiddel. 

Hudorme opstår, hvis vores talgkirtler bliver tilstoppede. Vi har talgkirtler på næsten hele kroppen, og derfor kan hudorme også findes andre steder på kroppen end ansigtet. Ofte vil hudormene dog være mest synlige i T-zonen i ansigtet, der går fra panden til næsen og ned til hagen. 

HVORFOR FÅR JEG HUDORME?

Der eksisterer en del myter om, hvorfor de små hudorme viser sig. Mange mennesker forbinder fejlagtigt hudorme med manglende hygiejne eller pleje af huden. Det kunne ikke være længere fra sandheden. 

Hvis du har tendens til at få hudorme, er den mest almindelig årsag, at der er en hormonel ubalance i kroppen. 

Derfor oplever mange unge også at have store udbrud af hudorme – og også en øget tendens til at få bumser. 

Også gravide, kvinder i overgangsalderen, og kvinder der starter eller stopper på p-piller kan få hudorme, fordi der er hormonelle forandringer i kroppen. 

En anden almindelig årsag kan også ligge i generne. Har dine forældre haft tendens til at få hudorme, kan du også være disponeret for at få dem. 

5 TIPS TIL AT BEKÆMPE HUDORME

Der findes ikke en perfekt behandling af hudorme, men en god hudpleje-rutine kan hjælpe med at fjerne dine hudorme og forebygge, at der opstår nye.

Her er de 5 vigtigste trin i din hudpleje, der kan hjælpe dig med at bekæmpe hudorme. 

1.  Ansigtsrens 
Regelmæssig rensning er det første skridt til at forebygge og fjerne hudorme. Det er tid til at ændre dit daglige hudpleje-ritual. 

 
Sørg for at rense dit ansigt hver morgen og aften med et mildt renseprodukt, såsom Micellar Water, Cleansing tonerCleansing Wash eller Cleansing Cream. Afslut med fugtgivende dagcreme eller natcreme.  Din hud er ren og plejet.

2.  Dampbad 

Et dampbad til ansigtet åbner porerne. Sid foroverbøjet over en skål varmt vand med et håndklæde over hovedet. Dampen åbner porerne og gør det nemmere at fjerne hudormene. 

Hvis du planlægger at trykke dem ud selv, skal du sørge for, at dine hænder et helt rene. Tør dem med en serviet og vask hænder, når du er færdig.

3.  Eksfoliering 
En mild skrubbecreme 1-2 gange om ugen fjerner urenheder fra din hud - døde hudceller, makeup, forurening og støv. 

Brug et produkt med fine gryn, der passer til din hudtype og pas på med at skrubbe for hårdt. 

4.  Lermasker
Lermasker til ansigtet er detox-superhelte. Ler suger rent ud sagt talg og urenheder ud af huden. 

Brug en lermaske mod hudorme 1 gang om ugen og husk at afslutte med en fugtgivende ansigtscreme. 

5.  Strips
Strips er designet til at fjerne hudormene effektivt og nemt. De blødgør hudormene og trækker dem ud sammen med døde hudceller. 

Stripsene sørger for at klæbe hudormene til sig – men klæber ikke til din hud! 
 
{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.lorealparis.dk/fjernelse-af-hudorme-sadan-bekaemper-du-dem" } { "@context": "http://schema.org", "@type": "BreadcrumbList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "item": { "@id": "/", "name": "Home" } } , { "@type":"ListItem", "position": 2, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.dk/beauty-magazine", "name": "Beauty Magazine" } } , { "@type":"ListItem", "position": 3, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.dk/fjernelse-af-hudorme-sadan-bekaemper-du-dem", "name": "fjernelse-af-hudorme-sadan-bekaemper-du-dem" } } ] }