Foundation Guide

Guide til hvordan du finder den bedste foundation til din hudtone.

Find din Foundation

Foundation er basen for enhver ansigtsmakeup, og en god foundation er et must-have i makeup-pungen. Det kan være vanskeligt at finde den perfekte foundation med den rigtige dækkeevne og i den helt rigtige farve, som passer perfekt til din hudtone og blender flot ind i huden.
Læs vores guide og få overblik over, hvad du skal kigge efter, når du skal finde din foundation.

Sådan finder du den bedste foundation

Når du skal finde din foundation, er det en fordel, at du kender din hudtype. Det er nemlig din hudtype, der afgør, hvilken foundation der passer perfekt til dig.

Tør hud eller fedtet hud 

Huden har forskellige behov. Huden kan være tør, eller dehydreret og have behov for pleje eller ekstra fugt.

Hvis du har tør hud , er det en god ide at vælge en flydende foundation, med en ekstra plejende formel som for eksempel vores True Match Foundation.

Hvis du har fedtet hud med tendens til urenheder, du gerne vil dække, kan du vælge en mere dækkende foundation og med en mat dækning. Vores INFAILLIBLE 24H Mate Cover Foundation ligger let på huden, og holder huden mat i 24 timer.

Pudder foundation som vores True Match Face Powder er også god til fedtet hud, fordi den ikke tilstopper hudens porer Prøv også Infaillible Foundation in a Powder.

Din alder har også betydning for hudens behov. Den modne hud har sværere ved at genopbygge sig selv, fordi celleproduktionen bliver langsommere. Og det er helt naturligt.

Vores Age Perfect Radiant Foundation er specielt udviklet til den modne huds behov. Produktet udjævner hudens fine linjer og små skønhedsfejl og giver glød og ekstra pleje.

Gul eller lyserød hudtone

Den bedste foundation blender perfekt ind og lægger sig usynligt på huden. Men det kan være svært at finde præcis den farve, der passer til din hud. Og det bliver ikke mindre forvirrende af, at de fleste foundations har både en farve og en undertone.

Heldigvis kan du med to simple tricks finde frem til, hvilken farve din foundation skal have.

Test farven

Påfør foundationen på dit kæbeben ved overgangen mellem hals og ansigt, ikke på hænderne. Dine hænder har nemlig en anden nuance end dit ansigt.

Test flere farver

Prøv forskellige farver, og brug tid på at påføre testfarven korrekt, så du er helt sikker på, at du har fundet det rigtige produkt.

Bland forskellige farver

Hvis din foundation ikke har den helt rigtige farve kan du blande to forskellige farver for det perfekte resultat. Vælg en foundation, som er en tone lysere, og en som er lidt mørkere end din hudtone, og skab din egen farve.

Tip: En fordel ved at have flere farver er, at foundationen også vil passe dig i sommersæsonen, når din hud bliver lidt mørkere af sommersolen.

Kolde, neutrale eller varme undertoner

De fleste foundations kan fås i tre forskellige undertoner: Kold, varm og neutral.

Når du skal finde den undertone, der passer til dig, kan du kigge på blodårerne på indersiden af håndleddet. For at få det pæneste resultat, er det en god ide at vælge en foundation med samme undertone som dine årer.

·   Kold undertone: Hvis dine blodårer er blå, har din hud en kold undertone

·   Varm undertone: Hvis dine blodårerer er mere grønlige, har din hud en varm undertone.

·   Neutral undertone: Hvis dine blodårer ser blågrønne ud, har din hud en neutral undertone.

3 forskellige typer foundation

Når du skal finde den perfekte foundation er det vigtigt at skelne mellem de forskellige typer. Du kan købe foundations i utolige mange forskellige former, og der kommer hele tiden nye produkter til.

Men overordnet kan man inddele de forskellige foundations i 3 forskellige typer.

1. Flydende foundation

Du kan vælge en flydende foundation med mere eller mindre farve. Fra de helt lette CC og BB Creams til de mere dækkende matte foundations med høj dækkevne.

2. Pudder foundation

Du kan også få foundation som pudder, fx et fast mineralpudder eller i løs form. Pudder egner sig godt til fedtet hud.

3. Creme foundation

En cremefoundation er en blanding mellem en flydende foundation og en fast mineralpudder. Cremefoundationen er også kendt som en kompaktpuddder, og produktet har en

 
{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.lorealparis.dk/foundation-guide" } { "@context": "http://schema.org", "@type": "BreadcrumbList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "item": { "@id": "/", "name": "Home" } } , { "@type":"ListItem", "position": 2, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.dk/beauty-magazine", "name": "Beauty Magazine" } } , { "@type":"ListItem", "position": 3, "item": { "@id": "https://www.lorealparis.dk/foundation-guide", "name": "foundation-guide" } } ] }